keskiviikko 13. kesäkuuta 2018

HOLA! Kansainvälisiä liikkuvuuskäytäntöjä kehittämässä

Salon seudun ammattiopistossa on käynnissä Erasmus+ -liikkuvuushanke: MODEL – Moving-Doing-Learning, jonka tavoitteena on kehittää oppilaitoksen kansainvälistä toimintaa ja lisätä opiskelijoiden ja henkilöstön mahdollisuuksia kansainväliseen työpaikkaoppimiseen. Viime lukuvuoden aikana kuusi opiskelijaa toteutti kansainvälisen Erasmus+ liikkuvuusjakson.


Salon seudun ammattiopistolla on pitkät perinteet kansainvälisestä yhteistyöstä Espanjassa. Kesäkuun alussa myös henkilöstön edustajat lähtivät Espanjaan kehittämään liikkuvuuteen liittyviä käytäntöjä ja hankkimaan uusia kumppanuuksia liikkuvuuskohteiksi. Matkan ensimmäinen kohde oli Toledo, joka sijaitsee puolen tunnin junamatkan päässä Madridista. Toledossa vierailtiin kahdessa ammatillisessa oppilaitoksessa: Instituto de Juanelo Turriano ja Instituto de Azarquiel. Molemmat oppilaitokset ovat uusia yhteistyökumppaneita. 


Toledon rautatieasema oli taideteos. 

Molemman yhteistyoppilaitoksen porukkaa sekä matkalaiset Instituto de Azarquielin aulassa. 
Molemmat oppilaitokset ovat monialaisia. Oppilaitosten alavalikoimaan kuuluvat mm. hius-, sote-, auto-, metalli-, ict-, rakennus- ja liiketalousalat. Molemmissa oppilaitoksissa tarjotaan opetusta eurooppalaisen tutkintojen viitekehysjärjestelmän mukaisesti tasoilla 3-5. Suomalaiset perustutkinnot ovat pääsääntöisesti tasolla 4. Ammatti- ja erikoisammattitutkinnot tasolla 5. 


Instituto de Juanelo Turrianossa tarjottiin aluksi herkkuja... seuraavaksi tutustuttiin oppilaitoksen tiloihin ja toimintaan.  
Espanjassa ammatillisissa oppilaitoksissa opiskellaan lähes aina kahdessa vuorossa. Iltavuoro päättyy vasta klo 22.15. Tässä nuoria opiskelijoita aamuvuorossa. 

Molempien oppilaitosten kanssa keskusteltiin sekä opiskelija-, että henkilöstöliikkuvuuksien käynnistämisestä. Meillä on paljon yhteisiä aloja Toledon oppilaitosten kanssa, joten liikkuvuuksien käynnistäminen on mahdollista. Toledon kaupunki, jossa on myös viehättävä vanha kaupunki, tarjoaa paljon mahdollisuuksia kansainväliseen työpaikkaoppimiseen.  

Toledon vanhassa kaupungissa riitti kuvattavaa :-) ... 



Teksti ja kuvat: Reija Kiviluoto ja Tia Kenni-Lehtonen 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti