maanantai 1. lokakuuta 2018

Kohti digitaalisuutta


Koulussamme olemme alkaneet kiinnittää huomiota digitaalisuuteen ja sen kehittämiseen. Digiviikkoa vietämme  1-5.10.2018. 

Tulevaisuuden työelämäntaitoina alasta rippumatta tulevat painottumaan entistä enemmän digitaalisten taitojen osaaminen ja hallitseminen.

Vuoden alussa julkaisimme henkilökunnalle suunnatut Digimerkit, joita suoritetaan Digicampuksessa. Tavoitteena on, että vuoteen 2018 loppuun mennessä suuri osa henkilökunnasta on suorittanut vähintään 10 merkkiä 21 merkistä.

Kaksi merkkiä on pakollista: e-perusteet ja sähköinen työnhaku. Loput 8 merkkiä jokainen voi valita itse oman ammattialan tai oman osaamisen kehittämisen näkökulmasta. Suoritetuista 10 merkistä saa erillisen todistuksen. Suorittaa voi myös kaikki merkit.


Tässä kaikki 21 digimerkkiä, josta merkit 1 ja 2 ovat pakollisia. 

Merkkien suoritus on lähtenyt hyvin käyntiin. Esimerkiksi kesäkuun alussa järjestimme henkilöstölle erillisen koulutuksen, jossa henkilökunta suoritti merkkejä kiitettävästi. Syksyn aikana järjestämme vielä mm. alakohtaisia koulutuksia, jossa ohjeistamme merkkien suorittamiseen.


Kuinka monta digimerkkiä jokainen henkilökunnan jäsen on keskimäärin suorittanut.  

Merkkien suorittamiseen on vaadittu uusien asioiden ottamista haltuun ja ehkä jopa omien mukavuusalueiden ulkopuolelle menemistä. Haluamme tässä blogissa nostaa esille muutamia upeita suorituksia, jolla on saavutettu digimerkkejä. 

Talotekniikka-alan ammatillinen ohjaaja Juha Leskinen ja opettaja Pentti Ruotsalainen ovat toteuttaneet yhteistyössä kaksi videota ja nappasivat molemmat suorituksesta Mobiilivideo - osaamismerkin. Lisäksi he loivat YouTube-kanavan ja lisäsivät videot YouTubeen. Kanavan luomisesta he saivat molemmat Youtube - osaamismerkin.  Tässä heidän kuvaamat ja editoimat videot. Videot ovat hyviä esimerkkejä oppimateriaalista, joita voidaan tehdä opetuksen tueksi. Opiskelijat voivat myös kuvata omaa osaamistaan.

Korjaus juotostinalla


Kaasuhitsaus putkessa


Liiketoiminnan opettaja Jaana Nyström on tehnyt upean Prezzi- esityksen aiheena Tulevaisuuden yrittäjämäinen oppiminen. Prezzi - ohjelmalla saa värikkäitä ja kivoja esityksiä. 


Kannustamme kaikkia mukaan digitaaliseen maailmaan. Jokaiselle löytyy työvälineitä, jotka helpottavat opettajan työtä. 

Terveisin koulumme digikehittäjät Pia Kiikeri ja Johanna Rintanen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti