keskiviikko 20. kesäkuuta 2018

Henkilöstöliikkuvuusjakso Espanjassa - osa 3


CIFP Someso - Malasa grupo


Tehokas keskiviikko Galician sydämessä. Galicia on Luoteis-Espanjassa, Atlantin rannikolla sijaitseva itsehallintoalue. Paikalliset ovat ylpeitä omasta kulttuuristaan mikä näkyy ja kuuluu omana kielenä galegona. Tässä kielessä sekoittuvat espanja ja portugali.
Päivän ensimmäisenä vierailukohteena oli lähes Salon seudun ammattiopiston kokoinen paikallinen amis, CIFP Someso. Siellä voi opiskella mm. metallialalla, rakennusalalla, puusepän alalla ja hius-ja kauneudenhoitoalalla.


Ensimmäisen vuoden puusepänalan opiskelijat suorittavat lukuvuoden päättävää loppukoetta. Kuva: Timo Kaasinen


Someson amiksen metallialan opiskelijoiden rakentama pienoismalli 1:10 tuulimyllyn jalustasta. Jalustoja käytetään Pohjanmerellä. Kuva: Timo Kaasinen
Rakennuspuolella harjoitellaan mm. perinteisen liuskekivipaanukaton valmistusta. Kuva: Johanna Lahtinen

Malasa grupo on yksi seutukunnan suurista puu- ja metallialan yrityksistä

Malasa Grupon vastaanottoaula. Kuva: Johanna Lahtinen
Moderni, 800:n työntekijän tehdas tuottaa kalusteita ja sisustuksia yksityisiin sekä julkisiin tiloihin. Erikoista yrityksessä oli se, että siellä valmistetaan kaikki itse. Se mahdollistaa yksittäiskappaleiden ja piensarjojen valmistuksen. Yrityksessä suunnitellaan ja valmistetaan mm. Inditex konsernin (Zara, Bershka, Massimo Dutti jne) myymälöiden sisustukset. Yrityksessä on puu-, metalli- ja lasiosastot. Malasassa tuotteet valmistetaan pienissä tiimeissä eli toiminta on kuin pienessä verstaassa mutta teollisessa mittakaavassa. Yrityksen koneet ja laitteet ovat huippunykyaikaisia. Ja mikä hienointa - he toivottivat suomalaiset opiskelijat tervetulleiksi treenaamaan taitojaan!

Kastanjalankusta valmistetaan yksilöllinen keittiönpöytä. Kuva: Timo Kaasinen

Yrityksen uusin hankinta oli lasin karkaisuun tarkoitettu uuni. Kuva: Timo Kaasinen

Meidän väkeä sekä oppaanamme toiminut Malasan logistiikkapäällikkö. Kuva: Johanna Lahtinen

Malasa ja Someso ovat luoneet tiiviin yhteistyökumppanuuden. Opiskelijat valmistuvat ammatteihin oppisopimuksen kaltaisella rakenteella. Opiskelija on Malasassa 6 kuukautta ja Somesossa 6 kuukautta vuodesta. Opiskeluaika on 2-3 vuotta.

Teksti: Johanna Lahtinen ja Timo Kaasinen


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti