maanantai 15. elokuuta 2016

AMIS STARTTASI UUTEEN LUKUVUOTEEN

Ammattiopiston henkilöstön starttipäivä 10.8.2016

 Kuntayhtymän johtaja Olli-Pekka Juhantila kertoi järjestäjärakenteesta. Ammattiopiston rehtori Anne Bragge kertoi ammatillisen koulutuksen kehittämisestä. Tästä löydät materiaalin. Anne kertoi Opetus- ja kulttuuriministeriön reformista sekä siitä, mitä me olemme jo tehneet ammattiopistossa. 


 Asiantuntija Laura Lehto piti esityksen opettajuuden muutoksesta. Hän kertoi mm. termistä Flipped Classroom, jossa ikään kuin käännetään luokkahuone ja pedagogiikka ylösalaisin. Siinä oppija on keskiössä aktiivisena toimijana ja opettaja valmentajana sekä ohjaajana. Laura myös kannusti meitä kaikkia digiosaamisemme kehittämiseen opetustyössä. Pienin askelein pääsemme pitkälle, kun otamme niitä sinnikkäästi. 


Ohjelmassa oli seuraavaksi paneelikeskustelu (Jaana Nyström, Marja-Liisa Hirvonen, Sari Mäki-Latikka, Helinä Juhela, Jussi Peltonen ja Susanna Löf) aiheista: Yrittäjyyspolku, vastuuopettajuus, opinto-ohjaus, erityisopetus, opintotoimistojärjestelyt sekä oppilaitoshallintajärjestelmä Wilma. 
Yleisö sai esittää kysymyksiä panelisteille livenä tai mobiilisti Padletilla

Eniten keskustelua herätti vastuuopettajuus sekä erityisopetuksen organisointi. Näihin palattiin seuraavana päivänä tarkemmin yksikkökohtaisissa päivissä. 

Paneelin jälkeen työelämäpalveluiden johtaja Elina Korkeaoja kertoi opiskelijahankintatilanteen. Koulutuksia on edelleen haussa ja etenkin rakennus-, metalli- ja hotelli-, ravintola- ja cateringaloille tarvitaan lisää opiskelijoita. 

Päivän päätteeksi tehtiin ryhmätyö digimentoreiden johdolla OneNoteen, jonne koottiin ideoita uusista pedagogisista menetelmistä ja rakenteista. Esimerkiksi yrittäjyyttä nostettiin esille mm. PopUp- myymälöiden perustamisella ja mentorointi siten, että esim. aikuiset opiskelijat ohjaavat nuoria. Pääset katsomaan ideoita OneNote- linkistä yllä, ideat ovat vapaasti käytettävissä. Me jokainen voimme osaltamme lähteä uudistamaan omaa työtämme vähintään yhdellä uudistuksella. 

Kuuntele Kirsti Lonkan haastattelu:

Kirsti Lonka opetusmenetelmistä: Aivot eivät ole tietokoneen kovalevy, jonne voi kopioida tietoa


Kirjassa Taivas ja helvetti- yrittäjätarinoita, nuori 23- vuotias yrittäjä sanoo "Todennäköisyydet ovat vain todennäköisyyksiä. Kun tekee asioita paremmin kuin kilpailijat, kuuntelee tarkasti asiakkaiden tuntoja ja tarttuu nopeasti uusiin mahdollisuuksiin, sen sijaan, että jää murehtimaan tehtyjä virheitä, on menestyminen mahdollista". 

Uuden oppimisen lukuvuotta kaikille! Tarvitsemme alituista uuden etsimistä, myönteisyyttä ja ennakkoluulottomuutta. Nyt on uuden startti, matka alkaa ja omilla pysäkeillä arvioimme suuntaa. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti