lauantai 21. toukokuuta 2016

"HYBRIDIKOULUTUSTA" PUHDISTUSPALVELUALALLE

Puhdistuspalvelualan opettajat Merja Alaluusua, Sari Talvo, Lotta Jordberg-Hietanen ja Ritva Piekkala ideoivat uutta työvoimakoulutusmallia ehdotukseksi Ely-keskukselle

Koulutuksen kesto tulisi olemaan 5 kk ja sen pitäisi erottua selkeästi tavanomaisesta puhdistuspalvelualan koulutuksesta. Näin syntyi malli "hybridi" - koulutuksesta, jossa on yhtäaikaa kaksi kaistaa, toinen jo perusasiat osaaville ja toinen maahanmuuttajille. Käytännössä perusosaajat toimivat työnopastajina maahanmuuttajille koko koulutuksen ajan. Perusosaajat ovat aikaisemmin suorittaneet esim. laitoshuoltajan ammattitutkinnon, mutta ovat tällä hetkellä työttöminä tai työttömyysuhanalaisina. He päivittävät osaamisensa, mutta hankkivat myös uutta osaamista opastajana ja perehdyttäjänä. He voivat myös suorittaa työnopastajan- tutkinnon osan. 

Maahanmuuttajat oppivat alan perusasiat käytännön työn kautta tutun opastajan työparina aluksi oppilaitoksen tiloissa ja myöhemmin työssäoppimassa edelleen saman parin kanssa. Maahanmuuttajilla on koulutuksen jälkeen mahdollisuus työllistyä tai jatkaa opintoja koko tutkintoon. 


Hybridin mukaisesti kaistan vaihtokin on mahdollista koulutuksen aikana osaamisen mukaan!




Kuvio koulutusehdotuksesta


Jäämme odottamaan tähän ehdotukseen Ely-keskuksen palautetta! Myös sinä voit kommentoida ja jatkojalostaa tätä ideaa!

2 kommenttia:

  1. Hybridikoulutuksen malli on hieno pedagoginen ratkaisu kaikille oppijoille. Hienosti kehitelty ja hatunnosto kehittäjille.

    VastaaPoista
  2. Kiitos Pirkko kommentista! Uuden ideointi on mahtavaa, visiot tuppaavat myös toteutumaan ja sen jälkeen niitä voi taas jatkokehitellä! Meillä on upeat pupa-opettajat!

    VastaaPoista