sunnuntai 19. kesäkuuta 2016

YHTEISET VALINNAISET JA VAPAASTI VALITTAVAT TUTKINNON OSAT AMMATILLISESSA PERUSKOULUTUKSESSA

Tarjonta syksyllä 2016 aloittaville opiskelijoille:

- yhteiset valinnaiset ja vapaasti valittavat tutkinnon osat (pdf)


Tarjolla on mm. äidinkieltä, ruotsia, englantia, matematiikkaa, tieto- ja viestintätekniikka, yhteiskuntataitoja sekä yrittäjyyttä. 

Vapaasti valittavat tutkinnon osat muodostuvat ensimmäistä kertaa uudella tavalla, sillä opiskelija voi valita ammatillisia tai yhteisiä tutkinnon osia ja mennä toisen ryhmän mukana niitä opiskelemaan. Tarjolla on myös spesifioituja kokonaisuuksia esim. yrittäjyyteen, tutor- tai oppilaskuntatoimintaan. Opiskelija voi suorittaa vapaasti valittavia myös työelämässä hankitun osaamisen kautta esimerkiksi kesätöinä. 

Uudistuksella ennakoidaan OKM:n reformia, sillä vapaasti valittavat tutkinnon osat tulevat jäämään kokonaan pois vuonna 2018. Opetus keskitetään näin ollen ammatillisiin tutkinnon osiin ja tutkinnon muodostuminen tulee näyttöperusteiseksi. 

Salon seudun ammattiopisto haluaa ennakoinnin lisäksi kohdentaa opetuksen jo nyt ammatin perusosaamiseen ja ydintaitojen hallintaan. Kesätöistä voi saada osaamisen tunnustamisen kautta suorituksia vapaasti valittaviin ja opiskelija voi valmistua aikaisemmin. Vapaasti valittaviin sisältyy vielä vuoteen 2018 saakka polkuopintoja eli yrittäjyys- tai jatko-opintopolku. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti