torstai 22. syyskuuta 2016

ERITYISOPETUKSEEMME TUTUSTUMASSA VIERAITA NOVIDASTA JA TURUN AMMATTI-INSTITUUTISTA

Erityisopettajat Nina Routi Novidasta ja Maarit Toivola Turun ammatti-instituutista tulivat benchmarking- vierailulle meille Salon seudun ammattiopistoon 

Aiheena oli erityisopetuksen organisointi ja toteutus sekä kehittäminen ammatillisessa peruskoulutuksessa. 
Molemmissa oppilaitoksissa on kehittämisen kohteena tällä hetkellä erityisopetuksen uudelleen organisointi sekä sen kohdentaminen niille opiskelijoille, jotka tukea oikeasti tarvitsevat.

Vieraat olivat kiinnostuneita siitä, miten me olemme nyt uudessa organisaatiossa erityisopetusta uudelleen järjestäneet. 

Erityisopetuksen koordinaattorimme Marja-Liisa Hirvonen ja projektisuunnittelija Mervi Leino esittelivät vieraillemme työnjakomme erityisopetuksen, opinto-ohjauksen ja vastuuopettajan tehtävissä. Tämä malli on meillä Salon seudun ammattiopistossa muotoutumassa ja rajapintoja tarkennetaan, kun saamme tästä käytännön kokemusta. 

Keskustelimme mm. rästeistä ja Turun ammatti-instituutissa on lähdetty yhteisissä aineissa kuvaamaan tasoja 1,2, ja 3 sekä tekemään tehtävät opiskelijoille näiden tasojen mukaan. Novidassa on yhteisten aineiden oppitupa-pajoja kolme kertaa viikossa oppiaineittain. Totesimme yhdessä, että pääpaino pitäisi jatkossa olla siinä, ettei rästejä tulisi ja näin erityisopetus voitaisiin kohdentaa oikeasti oppimisen tukemiseen tasoittain, eikä rästien suorittamiseen opiskelijan tasoon sopimattomien tehtävien kanssa. 


Vasemmalla edessä Maarit Toivola, Mervi Leino, Marja-Liisa Hirvonen ja Nina Routi

Lämmin kiitos vieraillemme!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti