keskiviikko 26. huhtikuuta 2017

DIGIKEHITTÄJÄT KOOLLA

Salon seudun ammattiopisto on ottanut vuosi sitten käyttöön uuden verkko-oppimisalustan Blackboardin, jossa olemme nimenneet oman alustamme Digicampukseksi. Digimentorien tapaamisessa kävimme läpi, mitä milläkin alalla on uuteen Digicampukseen tehty. 

Digimentorit vas. Markku Junnila, Elina Kemppainen, Pia Kiikeri, Tia-Maria Kenni-Lehtonen, Marja-Liisa Hirvonen, Jaana Nyström, Jaana Hentilä, Tuija Alatalo ja Liisa Sulonen

Taloushallinnon at: Verkko-opinnot muodostuvat osin verkossa tapahtuvasta oppimisesta ja lähiopetuksesta. Kaikista tarjottavista tutkinnon osista on verkko-opintoja, laskutus- ja myyntireskontra- tutkinnon osa on kokonaan suoritettavissa verkossa.

Johtaminen: Johtamisen eat, tekniikan eat, lähiesimiestyön at, talous- ja henkilöstöhallinnon eat
- Verkko-opinnot muodostuvat teemoista, jotka palvelevat kaikkia em. tutkintoja
- Aktiviteettina on käytetty mm. kirjaa
- Aikuinen oppijana- kokonaisuus- joka on käytettävissä kaikille aloille

Sosiaali- ja terveysala: Kurssit on rakennetteu ryhmä/ tutkinnon osa. Esim. Koulunkäynnin ja aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjauksen at 4 tutkinnon osaa- 1 tutkinnon osa/ kurssi- kurssi on jaettu osaamiskorteittain. Keskustelualueet ovat toimineet hyvänä oppimisen tapana.

Hiusala: Opiskelijalle annetaan vaihtoehtoisia oppimisen tapoja: lähiopetuksessa oppilaitoksessa tai verkossa. Erityisesti aikuisille tarjotaan verkkovaihtoehtoja, jotta he voivat valmistua nopeammin. Kurssit ovat ajasta ja paikasta riippumattomia.

Erityinen tuki: Luki-testi on tehty Digicampukseen, matematiikka-testi on tulossa, samoin digiosaamisen tasotesti.

Datanomi-opiskelijamme tekee tällä hetkellä ohjeita opiskelijalle ja opettajille Digicampukseen. Hän myös perehtyy Maharan eli eportfolion käyttöön ja tekee siitä mahdollisesti ohjeita.

Kehittämiskohteet: Personoitujen opintopolkujen luonti- miten ne tehdään? Sovittiin, että kysytään MoodleRoomsilta koulutuspäivää 8.8.17.
Digicampus- alkeet koulutuksia pidetään seuraavasti: 6.5. ja 19.5. sekä hyvinvoinnin ja kulttuurin aloille 7.8.

Teksti ja kuva: Susanna Löf

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti