tiistai 13. kesäkuuta 2017

Verkostotapahtuma READY4BISNES yhdisti nuoret yrittäjät, yrittäjät ja opettajat


Ready4bisnes -tapahtuma kauppakeskus Plazassa haastoi osallistujat pohtimaan tulevaisuutta, mitä on oppiminen ja opettajuus tulevaisuudessa, miten ansaita rahaa omalla osaamisellaan sekä innosti ja rohkaisi yrittäjyyteen erilaisten yrittäjätarinoiden kautta. Ready4bisnes oli nuorten yrittäjien verkostotapahtuma, joka järjestetään kolmella paikkakunnalla Suomessa: Salossa, Kajaanissa ja Seinäjoella. Rahoittajana tapahtumalle toimi yksityisyrittäjien säätiö, joka myönsi Salon Sykäystiimille rahoitusta nuorten yrittäjien verkostoitumiseen. Oleellista oli rakentaa tapahtuma nuorten omin voimin ja tähän haasteeseen tarttuikin Salon seudun ammattiopiston ensimmäisen vuoden visualistiopiskelijat osana opintojaan. Päivä koostui opetreffeistä, nuorten yrittäjien verkostotapaamisesta, yrittäjäpaneelista sekä tubettaja tarinoista.
Katso video päivästä tästä.
Opetreffeillä minimentorointia tiimioppimisesta ja yrittäjämäisistä oppimiskokeiluista
Päivä käynnistyi opetreffeillä, joka kiteyttivät Innostamo-hankkeen tulokset yrittäjämäisten oppimisympäristöjen kehittämiseksi: tiimioppimista, työelämäprojekteja, yrittäjyyden oppimisympäristö Wision toimintaa, yrittäjyyspolkuja, yhteistyötä lukion ja ammattiopiston kesken. Treffit mahdollistivat myös opettajille kokemuksen, mitä on tiimioppiminen. ”Tiimioppimisen perustyökaluja ovat mm. tiimirinki, dialogi ja motorola -palaute”, tiivistivät tiimivalmentajat Jaana Åkerroos Turun ammatti-instituutista ja Päivi Killström, Turun ammattikorkeakoulusta.
Nuorten yrittäjien sparrausta yrittäjyyteen ja tubetusta
Päivä jatkui 4H ja NY yrittäjien sparrauksella, miten kehittää omaa liikeideaa. Nuorten yrittäjien sparraukseen osallistui noin 12 NY ja 4H yrittäjää, jotka saivat neuvoja suoraan kokeneilta yrittäjiltä. Mukana sparraamassa olivat Mika Nummenpalo (Led Tailor Innovation), Sami Metsänperä (Soficta), Kukka Kalin (Mainostoimisto Kuke), Joni Heinonen (Masamuovi). Tilaisuuden fasilitoivat Turun ammattikorkeakoulun osuuskuntaopiskelijat.
Kuva. Mika Nummenpalo (Led Tailor Innovation) (vas.), Kukka Kalin (Mainostoimisto Kuke), Joni Heinonen (Masamuovi), Sami Metsänperä (Soficta).

Lisäksi paikalla olivat pelitubettaja Lakko ja salolaiset tubettajat Eerika Haikonen ja Joona Hellman.
Sykäys yhdistää Salon oppilaitokset yrittäjyyden edistämiseen yhdessä
Ready4bisnes tapahtuman taustalla oli Salon Sykäys tiimi. Salon Sykäys tiimi koostuu Salon seudun ammattiopiston, lukioiden, ammattikorkeakoulun, Yrityssalon ja yrittäjäyhdistysten yrittäjyyskasvatuksen vastaavina toimivista yrittäjistä. Tehtävänä on edistää nuorten yrittäjyystietoisuutta ja yrittäjyysmyönteisyyttä, tarjoaa mahdollisuuden verkostoitumiseen, ideointiin ja kokemusten jakamiseen ja luo oppilaitosten kautta mahdollisuuksia yrittäjyyden kokeilemiseen. Tiimin tavoitteena on yrittäjyyskasvatuksen kautta luoda nuorille uskoa itseensä ja omiin mahdollisuuksiinsa, opetetaan vastuunkantoa ja kannustetaan yrittäjyyteen omissa opinnoissa, elämässä ja työssä.
Teksti: Jaana Nyström
Video: Samuli Vienola, 4H yrittäjä
 
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti