torstai 17. marraskuuta 2016

PG-BAARISSA DIGICAMPUS- ESITTELY

Ammattiopiston PG-baarissa oli nelisenkymmentä opettajaa tutustumassa uuteen verkko-oppimisalustaan

Digicampukseen pääsee nettisivujen pikalinkistä ja sinne kirjaudutaan Wilma ja O365- tunnus- kohdasta. 

Henkilöstö ja opettajat pääsevät kirjautumaan samoilla tunnuksilla kuin omalle koneelle normaalistikin kirjaudutaan. 

Kun kirjaudut ulos, pitää sulkea Digicampus ja sen lisäksi kirjautua ulos Vinssin O365:sta sekä sulkea nettiselain. 

Uuden kurssin pystyy tällä hetkellä luomaan Digimentorit, jatkossa on tarkoitus, että kaikki opettajat voivat itse avata uuden kurssin. 

Kaikki opiskelijat, jotka ovat kirjautuneet O365:een, pääsevät myös Digicampukseen. Opettaja voi lisätä yksitellen opiskelijat kurssilleen käyttäjähallinnasta- > osallistujat. Jos opiskelijan rooliin aktivoidaan itserekisteröityminen ja keksitään kurssiavain, ei opettajan tarvitse lisätä opiskelijoita yksitellen, vaan he kirjautuvat kurssiavaimella. 



Jussi Peltonen esitteli Digicampukseen kirjautumista ja kurssin avaamista. 


PG-baarissa oli runsaasti henkilöstöä tutustumassa uuteen verkko-oppimisalustaan. 

Ammatilliseen peruskoulutukseen on tehty 1 ospin laajuinen verkkokurssi yrittäjyydestä. Kurssille voi tulla nonstoppina. Toteutuksessa on ollut periaatteena, että tekstiä on mahdollisimman vähän. Kurssiin on upotettu valmiita aineistoja ja käytetty tehtävät- aktiviteettia. 

Opiskelijan tuotoksena on erilaisia vaihtoehtoja esim. piirrokset, kuvat, esitys PowerPointilla, teksti Wordilla. Kurssilla on myös testi, jossa on käytetty Mindmeister- sovellusta. Lisäksi on käytetty sanapilvi - sovellusta ja keskustelualuetta, jossa esitellään omia liikeideoita toisille. 
Kurssilla on käytetty itsearviointina Motorola- menetelmää. Opettaja tekee arvioinnin opiskelijalle, kun hän on suorittanut koko kurssin. Tässä on käytetty Joule- eli pika-arviointia.  
Johanna Rintanen ja Päivi Ihamäki esittelivät yrittäjyyskurssia 1 ops


PG-baarin lopuksi Tia-Maria Kenni-Lehtonen esitteli Aava-hankkeen esittelysivuja, johon tullaan kokoamaan kaikille avoimia ammatillisia opintoja. 



Keskiviikkoiltana Jussi Peltonen esitteli Digicampuksen Collaborate- virtuaalista luokkahuonetta, jota voi käyttää etäopetukseen, etäohjaukseen ja palavereihin. Lisäksi saimme tutustua visualistiopiskelijan johdolla Camtasiaan- videoiden editointiohjelmaan. Opiskelija onnistui vakuuttamaan kuulijat siitä, kuinka helppokäyttöinen ohjelma on! Illan päätteeksi saimme vielä tutustua Hyvoninkadulla sijaitsevaan Poijuun (kuvassa ylhäällä), joka on varustettu erinomaisilla etäopetuslaitteilla. Opettaja pystyy liikkumaan kuin luokkahuoneessa konsanaan ja käyttämään erilaisia opetuksen välineitä. Poijun tietokoneella on myös Camtasia-lisenssi eli kun olet kuvannut videoita, voi varata Kurresihteeriltä Poijun ja mennä editoimaan videon Camtasialla. Tarvittaessa voi pyytää opastajaksi visualistiopiskelijoita. 

Viime tiistaina saimme pikakoulutuksen O365- pilvipalveluun ja sen työkaluihin OneDriveen, OneNoteen ja Swayhin. Lyhyenkin koulutuksen aikana sai hyviä vinkkejä, kuten esim. Excel-kyselyn tekemiseen vaikkapa ilmoittautumissa, OneNoten käyttämiseen palaverimuistiona ja Swayn käyttöön esityksissä. 

Seuraava digikoulutus on 14.12., jolloin Jussi opastaa käyttämään Collaborate- virtuaalista luokkahuonetta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti