torstai 16. marraskuuta 2017

Mainetta ja kunniaa - sekä toiminnallista yhteistyötä Kiltakoulu-hengessä


Kiltakoulut reformiin –hankkeen loppuseminaaria juhlittiin Haminassa toiminnallisissa ja juhlallisissa merkeissä. Etelä-Kymenlaakson ammattiopisto Ekami oli järjestänyt yhdessä hankeverkoston kanssa upean päivän, jossa esiteltiin Kiltakoulut –toimintamalliin liittyviä hyviä käytäntöjä ja palkittiin aktiivisia kehittäjiä ja opiskelijoita. Päivän aikana tutustuttiin mm. tiimioppimiseen, YTO-opintojen integrointiin, bloggaamiseen sekä muiden digi-työvälineiden käyttöön osana oppimista.  

Kiltakoulut reformiin -hanketta toteuttavat Tavastia, Omnia, Ekami, Amisto ja Salon seudun ammattiopisto. Hanketta rahoittaa Opetushallitus.
 
Kasapäin tunnustusta Salon seudun ammattiopiston kehittäjä-opettajille ja opiskelijoille

Tilaisuudessa julkistettiin upea Kiltaopen käsikirja – Valikoituja, hyväksi koettuja oppimismenetelmiä. Salon seudun ammattiopiston opettaja Johanna ’Jori’ Rintanen on yksi kirjan kolmesta käsikirjoittajasta. Johanna on vastannut myös käsikirjan raikkaasta ulkoasusta. Käsikirjan teemoja ovat esimerkiksi:

-      tiimioppiminen, yhteisöllisyys ja hyvä yhteishenki
-      digitalisaation hyödyntäminen oppimisen tukena
-      yrittäjämäiset toimintatavat
-      työvaltaisuus 
-      opiskelijalähtöisyys ja ammattiylpeys
-      vertaisoppiminen ja tutor-toiminta
yksilölliset oppimispolut.

Käsikirja ilmestyy aikanaan myös Kiltakoulujen verkkosivuille.


Tilaisuudessa palkittiin myös vuoden 2017 Digiosaaja. Opiskelijoista palkinnon pokkasi Salon seudun ammattiopisto hiusalan opiskelija Mailis Ojanen. Lisäksi Salon Hiuskilta sai kunniakirjan aktiivisesta Instagram-näkyvyydestä. Syksyllä 2017 aloittaneiden opiskelijoiden ideasta syntyneellä Instagram-tilillä kerrotaan oppimisesta ja omista töistä: salonhius17. amisstylesalo Instagram-tilille päivitetään Parturi-Kampaamo Amistylen kuulumisia.

Mailis Ojanen palkittiin vuoden 2017 Digiosaajana.

Hiusala palkittiin Instagram-aktiivisuudesta.


 Teksti: Reija Kiviluoto

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti