tiistai 27. marraskuuta 2018

Tutustumassa Omnian digitaaliseen oppimaisemaan


Kävimme Pian kanssa tutustumassa Omnian digitaaliseen oppimaisemaan. Kierros alkoi vierailulla Omnian autopuolella, jossa tapasimme kiltaope Heikki Nurmelan. Heikki kertoi meille autopuolen oppimisympäristöstä ja siitä kuinka he hyödyntävät mm. osaamismerkkejä opinnoissa.

Omnian autoalan sivuihin pääset tutustumaan tästä linkistä


Osaamismerkkejä on niin autoalan opintoihin perehdyttämisestä kuin työturvallisuudestakin. Heikki on kokenut osaamismerkkien helpottavan opettajien työtä ja esimerkiksi opintojen perehdyttämisestä on ollut erityistä tukea arjessa.




Osaamismerkkien lisäksi Omnian autopuolella opiskelijat tuottavat sarjakuvia, videoita ja pitävät blogia. Näin oma osaaminen dokumentoituu ja on helppo arvioida omaa osaamista. Blogeja hyödynnetään myös näyttöjen täydentämiseen niiltä osin kuin osaamista ei voida näyttää työelämässä. Osa merkkikorjaamoista edellyttää opiskelijoilta kuvaamis ja dokumentointitaitoja ja asentajat lähettävät korjauksen alla olevista työtehtävistä tarvittaessa kuvia asiakkaille. Esimerkiksi takuutyöt vaativat tulevalta ammattilaiselta kuvaamista, videoiden tuottamista sekä tekstin tuottamisen taitoja.


Google Formsia hyödynnetään monivalintatenttien tekemiseen.


Näiden VR-tekniikka hyödynnetään jakohihnan vaihdon treenauksessa. VR-sovelluksen avulla opiskelija voi treenata kyseistä työtehtävää useita kertoja ennen näyttöä.


Kävimme Heikin kanssa myös läpi tulevaisuuden näkymia autoalalla. Tulevaisuuden taidoiksi Heikki luetteli mm. koodaustaidot sekä hyvän englanninkielen taidon.

Näiden lisäksi kuulimme Esko Liukselta Omnian Digi Tutor toiminnasta ja pääsimme tutustumaan oppiva.omnia.fi sivustojen tarjontaan. Oppiva Omnia sivustolla jaetaan hyviä käytäntöjä ja sinne on koottu Digioppimaiseman työkaluja ja vinkkejä niiden käyttöön.



Olimme kovasti vaikuttuneita Omnia vierailusta ja kiitokset Heikille, Eskolle sekä Oonalle, jonka kanssa keskustelimme pitkään Ravitsemusalan osaamismerkeistä.

Pedagogiset digikehittäjät Pia & Jori



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti