perjantai 10. helmikuuta 2017

NY24H-LEIRIN RESEPTI – Yrittäjyysosaamisen kehittämistä käsi- ja taideteollisuus- sekä sosiaali- ja terveysalan opiskelijoille


NY24h-leirin toimeksianto Neosta nuorille
Sosiaali- ja terveysalan sekä käsi- ja taideteollisuusalan 19 ensimmäisen vuoden opiskelijaa pääsivät yrittäjyyskylpyyn helmikuun alussa järjestetyllä NY24h-yrittäjyysleirillä Hyvoninkadulla. NY 24h -yrittäjyysleiri on vuorokauden kestävä kokonaisuus, jonka aikana opiskelijat pääsivät käytännössä kokeilemaan ja oppimaan tulevaisuuden työelämässä tarvittavia yrittäjämäisiä taitoja tiimeissä työskennellen. 

Leirillä opiskelijat jaettiin viiteen 3-4 henkilön poikkialaiseen tiimiin. Jokaiselle tiimille oli nimetty oma tutorohjaaja opiskelijoista. Leirin kapteenina toimi designtekstiilin opiskelija Ansku Wappula, joka oli itse ollut mukana suunnittelemassa ja järjestämässä leirin toteutusta. Opiskelijat kokoontuivat visualistien luokassa, jossa leiri avattiin ulkopuolisen toimeksiannon kautta. Toimeksianto tuli lääkärikeskus Neosta. Neon palvelupäällikkö Tuire Taskinen haastoi nuoret kehittämään Sairaala Neo:lle Nuorten naisten päivä-markkinointitapahtuman sisältöineen ja markkinointisuunnitelmineen. 


NY24h-leiri starttasi visualistien luokassa leiritutoreiden johdolla
Leirin ohjelmassa oli ryhmäytymistä omaan tiimiin, saadun toimeksiannon työstämistä lähes läpi yön sekä ulkopuolisia yritys- ja työelämän puheenvuoroja, kuten Kauneusstudio 86, KP -ravintolat sekä 4H-yhdistys. Lisäksi opiskelijat ideoivat omaa NY-yritystä. Välillä tosin syötiin vähän evästä ja pidettiin hauskaa leikkimielisten kilpailujen parissa.

Yrittäjyys vaatii tekemistä”, ohjeisti Tony Hellström KP-Ravintolat yrittäjätarinassaan nuoria
Leiri huipentui viiden eri tiimin Nuorten naisten tapahtumakonseptien esittelyllä Neon edustajille. Parhaaksi tiimiksi Neon edustajat valitsivat tiimi Skitson, jotka tuomareiden mukaan olivat löytäneet monipuolisimmat ja tuoreimmat näkökulmat tulevalle tapahtumalle. ”Jokaisesta viidestä tiimistä nousi nuorten näköisiä ideoita, joita yhdistämällä Neo saa uudenlaisen nuorten naisten tapahtuman keväälle. Tätä kautta saatiin ensi käden tietoa, mikä tätä kohderyhmää kiinnostaa kuten terveellinen ruoka, liikunta, ja tubettaminen. Tämä yhteistyö oppilaitoksen kanssa on ensimmäisiä ja jatkossakin halutaan tehdä erilaisten projektien kautta yhteistyötä”, toteaa palvelupäällikkö Tuire Taskinen 

NY24h-leirin voi valita opiskelijan ehopsiin

”Leirille tulevat opiskelijat saatiin ensimmäistä kertaa vaivattomasti kokoon, sillä jokainen kulttuurin ja hyvinvointialan opiskelijalle tämä valinta tehtiin suoraan opiskelijan ehopsin kautta. NY24h-leiri on valittavissa yhteisten aineiden valinnaisista ja siitä saa 1,5 osp.”, leirin taustalla mukana ollut designtekstiili opettaja Päivi Ihamäki toteaa. Mukana leirillä oli myös ammatilliset ohjaajat Taija Tuominen ja Nina Mikkola. Heidän tehtävänä oli ylläpitää järjestystä, hoitaa ruokahuolto ja sparrata tiimejä.  

Teksti ja kuvat: Jaana Nyström

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti