perjantai 17. helmikuuta 2017


POPUPCOLLEGE – uusi ammatillinen tiimioppimisen oppimisympäristö koulun ulkopuolella

Kolmen oppilaitoksen yhteiskokeilu Helsingin Kampissa ja Salossa

 
PopUpCollege on kolmen ammatillisen oppilaitoksen yhteinen innovatiivinen oppimisympäristö, jossa oppiminen siirretään koulun seinien ulkopuolelle keskelle Helsingin sykkivää ydinkeskustaa Kampiin keväällä 2017 ja Saloon syksyllä 2017.  PopUpCollege on uusi tapa hankkia ammatillista osaamista ja työelämässä tarvittavia avaintaitoja. Toimintamallin kehittämiseen on saatu Opetushallituksen hankerahoitusta vuodelle 2017. Hankeverkostossa ovat mukana Suomen Liikemiesten Kauppaopisto, Stadin ammattiopisto ja Salon seudun ammattiopisto.
 
PopUpCollege toiminta käytännössä
 
Keväällä 2017 muutaman kuukauden aikana noin neljäkymmentä eri osaamisalojen eri-ikäistä opiskelijaa työskentelee tiimeinä Kampin kauppakeskuksessa Helsingin sydämessä PopUpCollegessa. Opiskelijat ideoivat ja jalkautuvat toteuttamaan erityyppisiä palveluja ympäröivän kauppakeskuksen yrityksille ja asiakkaille. Aitoja asiakasprojekteja toteutetaan monialaisissa ja moniammatillisissa tiimeissä. Toinen vastaavanlainen PopUpCollege -konsepti tullaan toteuttamaan syksyllä 2017 Salossa.

PopUpCollege kokeilu on käynnissä Kampissa 31.3. asti ja Salossa toiminta käynnistyy 2.10.
 
Projekteissa työskentely kerryttää osaamispisteitä kunkin opiskelijan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti. Oppimisympäristössä sovelletaan tiimi- ja projektioppimisen pedagogisia menetelmiä. Tavoitteena on, että toteuttamalla asiakasprojekteja opiskelijat innostuvat aidoista työtehtävistä ja oppivat löytämään omia vahvuuksiaan sekä kirkastamaan omia tulevaisuuden suunnitelmiaan ja työllistymismahdollisuuksiaan.

 PopUpCollegessa opettaja toimii valmentajana

Valmentajaopettajat tulevat yhteistyöverkoston oppilaitoksista ja he ohjaavat tiimien työskentelyä ja sparraavat opiskelijoita viikoittaisissa treeneissä. He myös antavat palautetta opiskelijoiden etenemisestä ja ohjaavat hankkimaan projekteissa tarvittavia tietoja ja taitoja. Valmentajien työskentelyn tukena on tiimioppimisen asiantuntija Tiimiakatemiasta. Salosta mukana Kampissa valmentajana toimii sisustussuunnittelija opettaja Tuula Silvennoinen. Opiskelijoiden rekrytointi Salon Popupcollege -toimintaan tehdään maalis-huhtikuussa ja kokeilu starttaa 2.10.-8.12.2017. Mukana tiimivalmentajina toimivat Petri Laaksonen ja Timo Kaasinen.

Pop up college-toimintaa voi seurata opiskelijoiden blogista, http://popupcollege.blogspot.fi/

 
Teksti: Jaana Nyström
Kuva: Tuula Silvennoinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti