perjantai 31. maaliskuuta 2017

TALONRAKENNUSALALLE YHTEINEN OPETUSTARJOTIN NUORILLE JA AIKUISILLE

Salon seudun ammattiopiston talonrakennusalan opettajat ovat suunnitelleet opetuksen toteuttamisen uusiksi! 


Rakennusalalle tulee kaikkiaan 40 eri koulutustarjotinta, joista rakennetaan polkuja seuraaviin tutkintoihin:
- talonrakennus
- kiinteistöpalvelu
- sähkö- ja automaatiotekniikka
- tieto- ja tietoliikennetekniikka
- pintakäsittely
- tekninen suunnittelu

Talonrakennusalalla suunnitelmat ovat jo pitkällä, nuorten ja aikuisten koulutus syksyllä alkavien osalta on koottu kolmeen tarjottimeen, joista ensimmäisessä ovat yhteiset aineet, ammatin perusteita sekä ammattitöitä. Ammatin perusteita eli teoriaopintoja on perjantaisin päivä viikossa. Lisäksi työsaleissa tehdään ammattitöitä joustavasti eri tutkinnon osista. Aikuisopiskelijat tekevät myös tilauksesta asiakastöitä ja syksystä lähtien nuoret opiskelijat pääsevät näihin mukaan aikuisten kanssa henkilökohtaistetusti. 

Toiseen tarjottimeen alkaville on tarjolla samat ammatin perusteet ja ammattityöt, mutta se toteutuu mikäli opiskelivolyymi on riittävä. Kolmas tarjotin puolestaan muodostuu pelkistä ammattitöistä eli työsalityöskentely on mahdollisuutena jatkuvasti. Vastuuopettaja poimii opiskelijalle tarvittavat opintokokonaisuudet tarjottimista ja muodostaa yhdessä hänen kanssaan opiskelijalle sopivan polun. Tutkinto on mahdollista suorittaa henkilökohtaisessa aikataulussa ja suuntana on, että työssäoppiminen järjestetään henkilökohtaisen opiskeluohjelman mukaan, jolloin sen ajankohta sekä kesto ovat yksilöllisiä. 

Kuvassa aktiivinen suunnitteluryhmä vas. erityisopettaja Kirsi Merilä, koulutusalajohtaja Riikka Riihimäki, opettaja Mikko Teräväinen, opettaja Mikko Tapio, opettaja Matti Nieminen, ammatillinen ohjaaja Heikki Borenius, ammatillinen ohjaaja Aku Auranen ja opettaja Timo Sirkiä. 
Tässä mallia tarjottimesta talonrakennnus 17.1.YHT, jossa yhteiset aineet vaaleanruskealla, ammatin perusteet sinisellä sekä valkoisella ammattityöt. Välilehtiin on koottu kaikki alkavien tarjottimet. Opetustarjonta resurssoidaan ja sijoitellaan Kurreen. Opettaja tekee opiskelijalle ehopsin kautta henkilökohtaisen lukujärjestyksen. 

Tästä voit tutustua tarkemmin tarjotinpohjiin!

Talonrakennusala on tällä hetkellä pisimmällä nuorten ja aikuisten koulutustarjonnan yhdistämisessä, he ovat tehneet upeaa pioneerityötä! Mielessä siintävät jo seuraavat askeleet ja kehittämisen kohteet esim. työssäoppimisen sisällyttäminen ops-rakenteessa ammattityö-korttiin, jolloin henkilökohtaistaminen mahdollistuu entistä paremmmin! Kiitos hienolle kehittäjäporukalle! 

Teksti ja kuvat: Susanna Löf

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti