tiistai 24. tammikuuta 2017

PG-BAARI: E-HOPS VASTUUOPETTAJAN SILMIN

Logistiikan perustutkinnon opettaja Markku Junnila esitteli, miten vastuuopettaja käyttää Wilman e-hopsia näyttöperusteisessa koulutuksessa. Markku näytti opiskelijan lisäämisen työturvallisuuskorttikoulutukseen eli opetustapahtumaan lisäämisen. Lisäksi Markku näytti, miten tutkintotilaisuudet kirjataan Wilmaan opiskelijakohtaisesti. 

Opettaja Elise Anttalainen-Kulmala näytti puolestaan Wilman käyttöä ammatillisen peruskoulutuksen näkökulmasta. 

Tässä lyhyt koonti:
1. Opettajan on ensin tunnettava tutkinnon rakenne ja muodostuminen sekä ops-puu. 
2. Opiskelijalle valitaan tutkinnon osat ja osaamiskortit puusta 
3. Opiskelijalle tehdään osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen, ne kirjataan e-hopsiin tunnustettaviin tutkinnon osiin. 
4. Mikäli opiskelija ei olekaan osaamiskortin kaikissa opetustapahtumissa, vastuuopettaja ottaa opiskelijan pois -läsnäolojen suunnittelu- kohdassa- kyseissä osaamiskortissa, silloin lukujärjestys päivittyy hänelle . Mikäli opiskelija tekee verkko-oppimisena tai laajennettuna työssäoppimisena jonkin osaamiskortin, se merkataan ko. osaamiskorttiin ja otetaan opiskelija pois lähiopetuksesta läsnäolojen suunnittelun kautta. 
5. Opettaja merkitsee osaamiskortteihin arvioinnit-> arvosana, suorittanut tai osallistunut, kesken
6. Työssäoppiminen->  Työssäoppimisen sopimus tehdään ehopsiin tutkinnon osan nimeen (ei tutkintotilaisuuden kohtaan). Valitse työpaikkaohjaaja tai työpaikka Wilman rekisteristä, jos sitä ei löydy, lisää uusi, täytä ajankohdat sekä tavoitteet, jotka tulevat ammattitaitovaatimuksista. Wilman työssäoppimisen päiväkirjaa voi esim. ohjauksen välineenä, sinne voi kirjoittaa kommentteja niin opiskelija, työpaikkaohjaaja kuin opettajakin. Näin kaikki viestit ovat kootusti samassa paikassa. 
7. Tutkintosuoritukset kirjataan e-hopsin omaan palkkiin, alkuvaiheessa tehdään alustava suunnitelma aikataulusta esim. kevät 2018, aikataulun tarkentuessa kirjataan päivämäärä, arvioijat, näyttöpaikka jne. sekä lopulta arvosana. 

Opettaja Markku Junnila jo lähdössä eteenpäin :)

PG-baarin osallistujat kyselivät ja kommentoivat

Opettaja Elise Anttalainen-Kulmala näytti hyviä esimerkkejä Wilman käytöstä

Teksti ja kuvat: Susanna Löf

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti