torstai 26. tammikuuta 2017

MITÄ OVAT AVOIMET AMMATILLISET OPINNOT?

Aava-hankkeessa on ponkaistu käyntiin avointen ammatillisten opintojen suunnittelu, kehittäminen ja toteuttaminen. Tarjotinta tehdään yhteistyössä Salon seudun ammattiopiston, Turun ammatti-insituutin, Turun iltalukion, Novidan, Winnovan, Turun suomenkielisen työväenopiston ja Stadin ammattiopiston kanssa. Tavoitteena on siis tehdä uraa uurtavaa työtä ja tarjota avoimia ammatillisia opintoja kenelle tahansa. Tarjonta muodostuu alussa pienistä kokonaisuuksista, jotka voidaan tunnistaa ja tunnustaa esim. ammatillisessa oppilaitoksessa osana tutkintoon valmistavaa koulutusta. 

Avointen ammatillisten opintojen visio: Opiskelija hankkii työelämässä tarvittavaa ammatillista osaamista joustavasti erilaisissa verkko-oppimisen ympäristöissä itsenäisesti tai ohjattuna. 

Opiskelijan etuna avoimissa opinnoissa on hankkia osaamista ajasta ja paikasta riippumatta, nopeasti ja joustavasti eri elämäntilanteissa. 

Oppilaitokselle tämä tarjoaa mahdollisuuden markkinoida koulutusta, eri tutkintoja ja aloja sekä toteuttaa erilaisia verkossa tapahtuvia opintoja yhteistyössä eri oppilaitosten kanssa. 

Aava-hankkeen osallistujat kokoontuivat 26.1. arviointi- ja kehittämispäivään, jossa esiteltiin ja keskusteltiin tähän mennessä tehdyistä kokeiluista sekä tehtiin jatkosuunnitelmia:
- avoimia opintoja pilotoidaan
- suunnitellaan uusia opintoja tarjolle
- ohjauksen kehittäminen avoimiin opintoihin
- markkinointikampanjan suunnittelu

Tutustu tämän hetken avoimeen koulutustarjontaan! Sivustolla ohjataan avointen opintojen suorittamiseen sekä eri oppilaitosten tarjoamiin opintoihin. Huom! Sivusto on kokeiluvaiheessa!


 Nina Salonen Turun kaupungista ja Mirva Julkunen Winnovasta esittelivät tämän hetkistä koulutustarjotinta


Salon seudun ammattiopistossa Aava-hankkeen projektisuunnittelijana toimii Mervi Leino. 

Teksti ja kuva: Susanna Löf

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti