sunnuntai 9. lokakuuta 2016

BLOGIT PEDAGOGISENA MENETELMÄNÄ

Salon seudun ammattiopistossa käytetään blogeja useilla aloilla pedagogisena menetelmänä. Hiusalan opettaja Pia Kiikeri sekä käsi- ja taideteollisuusalan opettajat Johanna Lahtinen sekä Johanna Rintanen palkittiin uranuurtajan työstä blogin hyödyntämisessä opetuksessa! 

Salon Seudun Sanomat 8.10.2016

Opiskelijat ohjataan pitämään omaa henkilökohtaista blogia heti opintojen aloittamisesta lähtien. Oppimisen tavoitteena blogin pitämisessä on mm.:

- saada osaamista näkyväksi, blogiin kuvataan omia töitä
- jakaa osaamistaan muille
- arvioida omaa oppimisen prosessia, sen edetessä kohti tutkinnon suorittamista
- käyttää blogia työnhaun välineenä
- oppia käyttämään some-välineitä

Blogi on opiskelijan omaisuutta ja sellaiseksi se myös jää opintojen jälkeenkin. Enää ei tarvita vanhoja paperisia kansiota, joihin kerätä materiaalia sekä tuotoksia. Opiskelija valikoi itse, mitä hän säilyttää ja kokoaa ne yhteen paikkaan. Hän voi myös tehdä julkisuusasetukset itse haluamallaan tavalla. Blogin tekemisessä noudatetaan tekijänoikeuksia ja opiskelijoille tehtyjä pelisääntöjä esim. kuvien julkaisemisessa. 

Blogi on erinomainen portfolio oman osaamisen markkinointiin sekä tuotteistamiseen. Blogi on helppo linkittää esim. omaan LinkedIn-profiiliin. Opiskelijan on helppo seurata oman osaamisensa kehittymistä ja hänen kannattaakin jatkaa blogin ylläpitämistä opintojen jälkeen, jotta oma portfolio säilyy ajantasaisena koko elinikäisen oppimisen ajan. Vaikka ammatti vaihtuisikin työuran aikana toiseen, voi aikaisemmasta osaamisesta olla hyötyä uudessakin työssä. Tulevaisuuden työt kun tulevat muuttumaan yhä moniulotteisemmiksi ja erilaisten osaamisien yhdistelmiksi! 

Lämpimät onnittelut palkituille opettajille! 
Ja kiitos kaikille opiskelija-bloggareille!

Lue hiusalan blogeja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti