perjantai 28. lokakuuta 2016

MEILLÄ ON MAHTAVIA ASIANTUNTIJOITA!

Tämä viikko oli toiminnansuunnittelun ja ideoinnin aikaa oppilaitoksessamme! Palvelualat kehittivät maanantaina, tekniikan alat keskiviikkona ja rakentamisen sekä hyvinvoinnin ja kulttuurin alat tänään perjantaina. 
Meillä on mahtavia ja innovatiivisia opettajia, jotka innostuivat kehittämään täysin uusia aihioita esim. koulutuksen rakenteisiin! Myös kaikilla aloilla asetettiin tavoitteeksi verkko-opetuksen kehittäminen oppimisvaihtoehdoksi. 

Yhdessä suunnittelu ja tekeminen auttavat meitä uuden toimintakulttuurimme muodostumisessa. Haluamme toimia asiantuntijuutta jakavassa ja toisiamme auttavassa oppilaitoksessa.

Tässä muutamia kuvia eri aloilta, kuvaaja oli niin innoissaan, että osa kuvista jäi kuvaamisen hetkellä tarkentamatta :)  Valitettavasti kaikki alat eivät ole kuvissa, mutta hienoja ratkaisuja saatiin niissäkin esille!
Kuva hieman epäselvä, mutta osallistujat innolla mukana: Kiinteistöpalvelun sekä talotekniikan opettajat päättivät lähteä tekemään verkkomateriaalia. 
Tässä yksi innovatiivisimmistä rakenneratkaisusta koulutuksen toteuttamiseen. Ammatillisista perusteista tehdään teematarjotin, joihin tehdään myös verkkovaihtoehtoja. Yhteiset aineet tulevat viikkorakenteisena tarjolle, uusille aloittaville luodaan starttipaketti. Ammattitöihin tehdään pisteopetuksella erilaisia työsaleja, joissa opiskelija liikkuu oman osaamisen kehittämisen tarpeen mukaan. Kuviossa on myös erityinen tuki huomioitu ja että ensimmäisen vuoden opiskelijoiden  aloitusvaiheeseen panostetaan enemmän. 

Yllä olevaa rakennetta olivat ideoimassa opettajat oik. Reijo Korhonen, Timo Jaakola, Jari Kainulainen ja vas. Raimo Mäkelä. Koulutusalajohtaja Riikka Riihimäki kannusti opettajia. Visiosta on mainiota lähteä muokkaamaan ideaa eteenpäin!

Sosiaali- ja terveysalan opettajat pohtimassa haasteisiin ratkaisuja!

Sosiaali- ja terveysalan opettajat ovat suurin opettajien työryhmämme. He ovat menestyksekkäästi opettaneet ja ohjanneet lukuisia opiskelijoita. 

Edelleen sosiaali- ja terveysalan opettajia. Opettajat pohtivat mm. työkulttuuria ja sitä, miten työhyvinvointia voisi kehittää esim. asiantuntijuutta jakamalla ja toisia auttavalla toiminnalla. Myös johtamiselta toivotaan auttavaa työkulttuuria. 

Kultturialan koulutustarjotin: Opettajien resurssointi tehdään uusiksi ylhäällä olevien palkkien mukaan, Digicampus otetaan käyttöön, uusien opiskelijoiden perehdytys tehdään systemaattiseksi, teematarjotin muodostuu #tarjottimena eli ammatin sanoista tehdään #pilvi. Opiskelijat pitävät blogia omasta oppimisestaan ja saavat työtehtävät linkitettyä tunnisteella #pilvestä. Oppimisen jatkumo tekee pyörähdyksen pilvessä ja lopulta tutkinto on valmis! Blogi jää opiskelijalle portfolioksi jatkokäyttöön. 

Kulttuurialan opettajia kehittämässä koulutusalajohtaja Hilkka Sepän kanssa. 

Logistiikan alan opettajat koolla ideoimassa uutta ensi vuodelle, he päättivät mm. lähteä kehittämään verkko-opetusta!

Logistiikan kirjuriksi pääsi Timo Kanervo, jolla on osuvasti katse tulevaisuudessa!


Suuri kiitos meidän mahtaville opettajille, ammatillisille ohjaajille, opinto-ohjaajille, erityisopettajille, projektisuunnittelijoille, koulutusalajohtajille ja rehtorille päivien toteuttamisesta. 

Meillä on mahdollisuuksia, kun yhdessä kehitämme käytäntöjä! Tästä on hyvä jatkaa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti